Η Μήλος

Η Μήλος ήταν ήδη γνωστή από την αρχαιότητα. Στην Ελληνική Μυθολογία αναφέρεται ως το νησί της Αφροδίτης, τη θεά της αγάπης και της ομορφιάς. Βρίσκεται στο κεντρικό Αιγαίο και αποτελεί μέρος των Κυκλάδων. Η ηφαιστειακή της ταυτότητα, το έχει διαμορφώσει να είναι μοναδικό και ιδιαίτερο νησί. Για αυτόν το λόγο, θα μπορείτε να απολαύσετε εκπληκτικές παραλίες, πάντα διαφορετικές μεταξύ τους. Είτε είστε οικογένεια, φίλοι ή ζευγάρια, η Μήλος είναι ο ιδανικός προορισμός για όλους! Ένας παράδεισος από ατελείωτες ομορφιές που θα σας κλέψει την καρδιά!

 

Οι Παραλίες

Μόλις φτάσετε στη Μήλο, θα παρατηρήσετε αμέσως το μοναδικό σκηνικό που αναπτύσσεται γύρω σας. Εκτός από την ομορφιά της ακτής, τα κρυστάλλινα νερά της Μήλου θα σας καταπλήξουν. Οι ηφαιστειακές πέτρες, οι σπηλιές, τα σμαραγδένια χρώματα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των παραλιών του νησιού. Δεν μπορείτε να χάσετε το Σαρακίνικο και το Κλέφτικο, δύο από τις διάσημες παραλίες, σε όλο τον κόσμο. Τσιγκράδο, Φυρίπλακα, Φυροπόταμος, Παλιόχωρι, Αλογόμανδρα, Παπάφραγκας και πολλές αμέτρητες παραλίες για να επισκεφτείτε και να κολυμπήσετε. Απλά νοικιάστε ένα μηχανάκι και οδηγείστε το δρόμο σας σ το όμορφο νησί μας!

Οι Παλαιοχριστιανικές Κατακόμβες

Το παλαιότερο και σημαντικότερο μνημείο του Χριστιανισμού βρίσκεται στη Μήλο. Οι παλαιοχριστιανικές κατακόμβες βρίσκονται στην Τρυπητή, είναι συνολικά τρεις και σχηματίζουν ένα περίπλοκο σύστημα σπηλαίων, που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα. Ο ιδανικός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για τη συναρπαστική ιστορία της αρχαίας Ελλάδας!

Το Παλιό Θειωρυχείο

Στη Μήλο υπάρχει η παλαιότερη επιχείρηση εξαγωγής θείου σε όλη την Ελλάδα. Το παλιό θειωρυχείο της Μήλου, μαζί με τις στοές του και τις εντυπωσιακές σιδερένιες γέφυρες, βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα σε μια κιτρινωπή  παραλία. Ανατριχιαστικό θέαμα των ερειπίων από το εγκαταλελειμμένο πια εργοστάσιο και τις μηχανές, που αξίζει να επισκεφθείτε!

Τα Μουσεία

Για όσους αγαπούν να μαθαίνουν ένα μέρος μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό του, η Μήλος διαθέτει 5 μουσεία για να επισκεφθείτε. Το Αρχαιολογικό, το Εκκλησιαστικό, το Λαογραφικό/Ιστορικό, το Ναυτικό και το Μεταλλευτικό. Καθένα από αυτά έχει μια διαφορετική πλευρά της Μήλου να σας αποκαλύψει. Το σίγουρο είναι ότι όλα αξίζουν το χρόνο σας!

Οι Θερμές Πηγές

Οφειλόμενες στην ηφαιστειακή δραστηριότητα, οι θερμές πηγές του Μήλου μπορούν να σας προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία, αφήνοντας τον εαυτό σας να χαλαρώσει και να θεραπευτεί από τις ευεργετικές του ιδιότητες του ζεστού νερού!

Η Μεσογειακή Κουζίνα

Όπου κι αν γευματίσετε στο νησί, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μοναδικά πιάτα. Η τοπική κουζίνα της Μήλου είναι υπέροχη και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το περιβάλλον και τον πολιτισμό του νησιού. Μην χάσετε τα πιταράκια, την καρπουζόπιτα, το γλυκό κουφέτο, φρέσκο ψάρι, ντόπιο τυρί, την πάστα ντομάτας και πολλές άλλες παραδοσιακές λιχουδιές!

Καλέστε μας για κράτηση
+302287023900
or